Halvdagsseminarium i Örebro 3 mars 2020

Automation av korta serier

Du kommer väl ihåg att anmäla dig till seminariet den 3:e mars!

Den 3:e mars bjuder Alfred Nobel Science Park, genom Transmission-projektet, in till ett halvdagsseminarium om automation av korta serier och flexibel robotautomation. Det blir en förmiddag i Örebro där ni kan inspireras och lära er om utmaningar och lösningar relaterat till automatisering och robotisering av korta serier. Helt enkelt hur man kan ta stegen mot flexibel robotautomation.

Plats: Epiroc, Klerkgatan 21, 702 25 Örebro

Kl 7.30 är frukosten uppdukad.

Kl 8.00 går vi igång med presentationer och diskussioner. Detta varvas med fika och mingel. Som final får vi ta del av utmaningar och lösningar på Epiroc.

Kl 12.00 avslutar vi med en valbar lunch. OBS! Markera på anmälningssidan om du vill delta på lunchen.

Deltagarantalet är begränsat till 50 personer, först till kvarn.

Anmälan via länken, senast onsdag 26:e februari: https://mitc.se/sv/automation-av-korta-serier-halvdagsseminarium-i-orebro-3-mars-2020

Inslag i programmet

 • Marie Jonsson är disputerad inom produktionsteknik på Linköpings Universitet där hon fokuserade på att skapa tekniska förutsättningar för kostnadseffektiv låg- och medelvolymstillverkning. Marie har bland annat talat på Elmia Robotkonferens.
 • Johan Hogsved, grundare och COO på Rebl Industries, visar hur robotautomation kan göras enklare, snabbare och mer tillgänglig. Är den nya vikarien en robot?
 • Magnus Widfeldt från RISE och Produktion2030-projektet LoHiSwedprod delar med sig av verktyg och lärdomar. Projektet arbetar med frågor inom kostnadseffektiv lågvolym och högmixproduktion genom flexibel automation.
 • Philip Holst på Prevas Örebro ger sin syn på flexibel robotautomation och presenterar intressanta case och lärdomar.
 • Johan Stening på Karlskoga Automatsvarv berättar om hur man implementerat UR-robotlösningar i sin produktion. Vi får ta del av erfarenheter och lärdomar.
 • Johan Skogström från IUC/Stål & Verkstad informerar om Robotlyftet.
  Ett stöd till små och medelstora industriföretag för utvärdering och utveckling inom automation och robotisering.
  Robotlyftet är en del av Tillväxtverkets uppdrag inom regeringens nationella program Smart industri. En bra möjlighet för dig som vill ta nästa steg efter seminariet.
 • Epiroc bjuder på en föreläsning, alternativt ett besök till kontrollrummet för den digitala gruvan där vi får se hur Epiroc kan öka säkerheten, effektiviteten och förbättra produktionen med automatiserad gruvdrift.
Bild från kontrollrummet vid Epiroc

Bild från kontrollrummet vid Epiroc

Seminariet genomförs inom projektet Transmission i samarbete med och med finansiering av nedanstående parter.

Kontakt för frågor och information:
Christopher Sund
christopher@alfrednobelsp.se alt 076-771 75 55

Christopher Sund Delprojektledare Transmission +46 (0)76 771 75 55 christopher@alfrednobelsp.se