Premo AB hoppas på nya vägar och samarbeten!

22 november, 2016

Premo AB är ett tillverkande familjeföretag som grundades år 1990 av Bengt Jansson. Till en början tillverkade man exklusiva modeller och presenter för bl.a. Volvo och Bofors. Idrottspriser, gravyrer och märkning var också en stor del av sysselsättningen. Nuvarande inriktning innefattar främst avancerad bearbetning med höghastighetsfräsning i metall, 3D samt lasergravyr.

Sedan 1990 har företaget utvecklats och expanderat och erbjuder sedan hösten 2016 även 3D-printing och 3D-scanning.

Flexibilitet, hög kvalitet och snabb leverans är företaget ledord och tack vare speciell kunskap och unik maskinpark kan man med sina tjänster tillverka kundanpassade detaljer efter kundens skiss eller ritning.

-Anledningen till inköpet av Stratasys 3D-printer är att vi sedan en tid tillbaka har haft en idé om en produkt som vi vill försöka söka patent på, säger Premos grundare och VD Bengt Jansson.

Inom företaget ser man nu en utvecklingspotential, främst på plastsidan inom 3D-printing, och vänder sig generellt till alla intresserade kunder.

Genom Alfred Nobel Science Park och samarbetet mellan industriföretag och forskning inom TTC, hoppas man komma ett steg längre i utvecklingen och framför allt hitta nya kunder och områden som är intressanta och utvecklingsbara.

Bengt poängterar att företaget har alla tänkbara licenser som Stratasys tillhandahåller, vilket gör att man kan arbeta i alla material som Stratasys har, något som är en klar fördel jämfört med de som endast väljer att köpa en ett fåtal licenser.

Vi välkomnar företaget till Alfred Nobel Science Park i Karlskoga för att träffa andra företag och få chansen att berätta om sig själva och de utmaningar man ser framöver.

peter_premo

Peter Jansson, Premo AB presenterar senaste inköpet, en 3D-printer från Stratasys.