Örebroaren Anna Löfgren skapar Food Tech´s kreativa mat!

8 mars, 2018

Örebroaren Anna Löfgren skapar Food Tech´s kreativa mat!

Anna Löfgren, Örebroaren som i höst tävlar i VM i Culinary World Cup i Luxemburg, har på ett kreativt och smakfullt sätt skapat Food Techs frukost, lunch och mingelmat utifrån spännande och hållbara råvaror, såsom d-vitaminberikad svamp och gråärta. Förutom att själva maten är vald utifrån ett hållbarhetsperspektiv, så finns samma tänk när det gäller såväl hantering av råvaror som servering av mat och dryck.

Gunhild Stordalen, grunadare av EAT foundation, har en hektisk dag som inleds på regeringskansliet innan hon äntrar Food Techscenen i Örebro. Gunhild, varför är det så viktigt med detta?

”Mat kan gå från att vara en del av problemet, till att vara en viktig del av lösningen. En global övergång till hälsosam kost från hållbara livsmedelssystem kan rädda liv, förebygga sjukdomar och miljöproblem, skapa ekonomisk tillväxt och utjämna sociala skillnader” säger Gunhild Stordalen.

Den 14 mars är det alltså premiär för Food Tech 2018 på Örebro Konserthus. Ett framtidsevent med storheter såsom Gunhild Stordalen, smaker av innovativ och hållbar mat samt korandet av det bästa food tech start-upbolaget.

Under eftermiddagen tävlar sju bolag om vem av dem som utvecklar en innovativ och unik digital produkt eller tjänst som har möjlighet att förändra en bransch, ett land eller hela världen! De tävlande bolagen är Nutrient, Survey Party, Lantfisk, Ecoliving, Stockfiller, Deligate och SIOS. Det handlar om att ha koll på sista förbrukningsdag via tech för att minska matsvinn, fisk odlad utan utsläpp i naturen eller möjligheten att spåra varje unik produkt. Företagen, som kommer från hela landet, ska pitcha sina idéer för en jury bestående av Anna Ryott Norrsken Foundation, Björn Hellman Livsmedelsföretagen och Fredrik Nilzén Swedbank.

Anna Löfgren, från restaurang Norrtull, som på ett kreativt och hållbart sätt skapar frukost, lunch och mingelmat på Food Tech 2018.

För information om Food Tech 14 mars 2018 på Örebro Konserthus:
Annika Grälls, Alfred Nobel Science Park, annika@alfrednobelsp.se alt 076-845 75 55

Läs mer påfoodtech.di.se