Nytt robotlabb öppnar möjligheter för samverka mellan akademi och näringsliv!

29 maj, 2016

Tillsammans kan man få den kraft man behöver och potentialen i Örebroregionen är stor, så inleder Örebro universitets (ÖU) rektor Jens Schollin eftermiddagen i samband med öppningen av det nya robotlabbet den 26 maj. Labbet, som är förlagt på Örebro universitet, är ett samarbete mellan Alfred Nobel Science Park, Robotdalen, Örebro universitet flera företag och har som syfte att underlätta för projekt mellan universitet och näringslivet.

Magnus Karlberg från Atlas Copco (AC) betonar att ”innovationer är sådant som föds tillsammans”. Han ser en stor möjlighet för AC att kunna delta i samarbeten med akademi, forskning och övrigt näringsliv. Kjell Fagerström, VD på Alfred Nobel Science Park säger också att det är en en av Parken viktigaste uppgifter, ”att dra ihop akademi, näringsliv samt offentliga aktörer och tillhandahålla plattformar för ett effektivt samarbete mellan involverade aktörer”. Amy Loutfi, professor ÖU är nöjd med att ha hittat samarbetsformer med både Robotdalen och Science Park, ”båda är aktörer som förstår den komplexa samverkan som finns mellan akademi och näringsliv”.

Erik Lundqvist, VD Robotdalen avslutar med att ”den här gemensamma satsningen är mitt i prick för den stora samhällsförändring kring digitalisering och robotik som pågår.

Mingel, visning och demonstration i robotlabbet avslutade dagen, som lockade nära 70 personer, många från viktiga företag i regionen.

Jens pratar_ANSP-lokaler

Örebro universitets rektor Jens Schollin hälsar välkommen i Alfred Nobel Science Parks nya lokaler på universitetet.

I robotlabbet_ABB-robot

Visning, demonstration och mingel i det nyöppnade robotlabbet.