Millennials vill skapa mening och göra skillnad!

1 september, 2017

​Millennials – 1980-1995, den första generationen som har vuxit upp med det digitala högst närvarande i allt som sker.

Joakim levererade denna härliga septembermorgon en tankeväckade presentation, baserad på den egna forskningsstudien, om dagens millenials. Den generation som kommer med nya beteendemönster, som är först ut med att att konkurrera med Artificiell Intelligens (AI) och som vill göra skillnad i sitt jobb.

Spännande frågeställningar om hur chefsskap- och ledarskap ska och kan se ut gentemot den här målgruppen, när faktorer som högre lön kanske inte är avgörande för prestationen. Istället är det det gemensamma arbetet eller resan mot målet som skapar mening och riktning. Joakim menar att ”Den här gruppen lever i ett flöde av ryggdunk, man vill hela tiden ha löpande feedback på det man gör för att veta att man har levererat det man ska”.

Morgonen avslutades med att deltagarna två och två fisk diskutera och presentera vad de tog med sig från föreläsningen. ”Coolt med nya chefer och helt nya sätt att tänka”, vägen mot målet och att man samarbetar ger energi” samt ”individuellt ledarskap måste vara i fokus” var några av tankarna som förmedlades.

Känslan när alla gick, var att detta ämne kan kan vridas och vändas på flera gånger till och att det egentligen inte finns något rätt eller fel – det gäller att vara flexibel samt våga och vilja ta till sig nya sätt att leda, jobba och lösa saker på. Det är så morgondagen kommer att se ut.

Tack till alla som kom och välkomna på nästa First Friday den 6 oktober 2017.

TREVLIG HELG!

Joakim Samuelsson i samtal med Tunstalls Ulrika Björn under First Friday på Alfred Nobel Science Park