Kalender

Välkommen att ta del av de aktiviteter som anordnas vid Alfred Nobel Science Park. Det kan vara seminarier, föreläsningar, nätverksträffar, invigningar eller andra tillställningar.

06 Oct Nobel talks – Hållbar stad med hjälp av digital tvilling.

Nobel talks är lunchseminariet som förenar lunch och diskussion i en skön blandning. Vi uppmärksammar det regionala näringslivet, den offentliga sektorn och den framstående forskning som finns i regionen.

Under en timme delar vi erfarenheter, ny kunskap, framtida inspel och diskussioner som förhoppningsvis föder idéer och möjligheter till samarbeten och innovationer. Premiären har temat ”hållbar stad med hjälp av digital tvilling”, med koppling till AI.MEE-projektet. Medverkande gäster är Länsgården Fastigheter AB, Örebroporten, Örebro kommuns samhällsbyggnadsenhet samt forskningsenheten AASS vid Örebro universitet.

För information: helena@alfrednobelsp.se

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN VIA LÄNKEN HÄR!

*Vi coronaanpassar våra aktiviteter. Våra Nobel talks kommer förhoppningsvis att genomföras både fysiskt och digitalt. Du väljer i samband med anmälan på vilket sätt du önskar delta. Vi kan max vara 30 personer, inkl medverkande gäster, på plats fysiskt. Vi förbehåller oss rätten att genomföra hela seminariet digitalt, beroende på förutsättningar gällande covidläget.

21 Oct TWS-teknikworkshop ”Additiv tillverkning metall” 21 oktober

Industrin har traditionellt haft tre huvudsakliga tillverkningsmetoder att välja mellan: gjutning, svetsning och skärande bearbetning. De senaste 30 åren har teknik för ytterligare en tillverkningsmetod utvecklats; 3D-printning eller additiv tillverkning (AM). Tillsammans med IUC Stål & Verkstad anordnar Alfred Nobel Science Park en teknikworkshop inom ramen för Produktion 2030. Workshopen “Additiv tillverkning metall” visar på vilka möjligheter och fördelar den nya tekniken kan skapa i er verksamhet. Den ger en inblick och insikter i vilka typer av detaljer som är lämpliga för tillverkningsmetoden så att man kan skapa nya affärsmodeller med ökad konkurrenskraft.

Varför jag?

Behöver ni få en introduktion kring området additiv tillverkning? Är ni intresserade av att förstå mer kring hur den används, vilka begränsningar och möjligheter det inbegriper? Vill ni inspireras av hur andra använder tekniken som är speciellt utpekad inom Industri 4.0? Då är TWS “Additiv tillverkning metall” given för er.

Vad får jag med mig?

Du kommer att få en aktuell nulägespresentation kring området generellt och vi kommer att ha ett speciellt fokus mot AM i metall. Du kommer att få en inblick i hur andra företag har valt att nyttja tekniken och du kommer aktivt att diskutera hur tekniken skulle kunna nyttjas i ditt företag i diskussion med representanter från andra företag. Vi avslutar workshopen med en framtidsspaning.

Praktisk Info

Workshopen genomförs digitalt
När: Onsdag 21 oktober kl. 8:25 – 12:00
Var: Anslut till workshoppen via Zoom-länk, skickas efter anmälan
Kostnad: Workshoppen är kostnadsfri men kräver anmälan.
Anmälan: Senast 15 oktober. Länk till anmälan.
Mer info: Glen Johansson, 070-203 13 71
glen.johansson@iucstalverkstad.se