Internationell konferens om 3D-printing flyttas till 2021

17 april, 2020

Bilden visar en 3D-printad komponent.

Den europeiska konferensen om 3D-printing som skulle ha ägt rum i Örebro och Karlskoga den 16-17 juni i år kommer med anledning av corona-pandemin att skjutas fram till juni 2021.

Det är Region Örebro län och Alfred Nobel Science Park som tillsammans med universitetet i Bologna står bakom konferensen, som arrangeras inom ramarna för Vanguard-initiativet. Vanguard-initiativet är en EU-satsning som syftar till att främja den europeiska industrins internationella konkurrenskraft genom samarbeten mellan europeiska regioner inom olika områden, som till exempel 3D-printing.

Förra året hölls en liknande konferens i Bologna, Italien. Då fanns talare från bland annat Holland, Slovenien, Frankrike och Sverige på programmet.

När konferensen nu skulle äga rum Örebro län stod besök på såväl Alfred Nobel Science Park som hos företagen Lasertech och AMEXCI i Karlskoga på programmet. Det planerades också en workshop om de senaste nyheterna och trenderna inom 3D-printing, med fokus på 3D-printing i olika material inom tillverkningsindustrin.

Med anledning av corona-pandemin och de restriktioner för resor och större möten som gäller just nu är det dock inte är möjligt att genomföra konferensen redan nu i juni. I stället skjuts konferensen fram till juni 2021. Vi återkommer med mer information om detta i framtiden.

Kontaktperson:
Mikael Melitshenko, affärs- och projektutvecklare på Alfred Nobel Science Park: mikael@alfrednobelsp.se, 070-795 78 84.