Innovation i allmänhetens tjänst var temat på Mälardalsrådets konferens den 13 oktober!

19 oktober, 2017

Samverkan, behovsdriven innovation och politiskt ledarskap var några av ledorden på Mälardalsrådets innovationskonferens med temat ”Innovation i allmänhetens tjänst”.

Alfred Nobel Science Park var en självklar aktör under denna dag, då innovation och samverkan är två viktiga faktorer i vårt arbete med att skapa plattformar och möjlighet för utvecklingsprojekt mellan akademi, näringsliv och just offentliga aktörer. Dels presenterade Ingela det behovsdrivna arbetet som görs i testbädden för äldre och funktionsnedsatta i Örebro län och dels fanns vi på plats för att marknadsföra Ängens forsknings- och innovationslägenhet och de möjligheter som finns där.

​Inledningstalare Christina Henrysson från regeringskansliet betonade att förändringsviljan sjuder i många delar av den offentliga sektorn och att det är en kraft vi måste ta vara på.

Därför samlade över 100 representanter för politik, näringsliv och akademi i Stockholm för att diskutera hur man kan hitta vägar framåt för innovation i offentlig sektor. En dag fylld av engagemang, inspiration, kunskap och erfarenheter som alla är viktiga delar i det fortsatta arbetet.

Är du intresserad av frågor som rör teknik, hälsa, vård och omsorg?
​Välkommen att kontakta Ingela Ernestam, ​ingela@alfrednobelsp.se alt 070-899 06 03

Ordet innovation ger en mängd olika associationer som är relevanta för fortsatta arbete.