ICA ny partner på Food Tech 2020: ”Vi vill hitta samarbeten kring framtida utmaningar”

22 januari, 2020

ICA Gruppen går in som partner till eventet Food Tech 2020, som arrangeras den 12 mars i Örebro.
– 
Vi vill vara med och främja nya framtida bolag och bidra till lösningar för ett hållbart samhälle, säger Ann-Katrin Tottie, framtidsanalytiker på ICA Gruppen.

Bilden visar Ann-Katrin Tottie, framtidsanalytiker på ICA Gruppen.

Ann-Katrin Tottie hoppas att fler får upp ögonen för att ICA kan vara en samarbetspartner.

Som framtidsanalytiker och varumärkeschef för ICA Gruppen funderar Ann-Katrin Tottie dagligen över hur drivkrafter och beteenden förändras hos konsumenterna. En framtidsspaning handlar om bekvämlighet och om att kunder söker sätt att förenkla livet, ofta med digitala lösningar. En annan om vikten av upplevelser och att vi söker lycka genom aktivitet.

– Det tredje spåret handlar om meningsfullhet. Både att vi vill göra gott som individer men också tillsammans med andra bidra till en bättre värld när det gäller till exempel hälsa och hållbarhet.

Här ser Ann-Katrin Tottie att ICA, som stor aktör inom livsmedelsbranschen, har stora möjligheter att göra skillnad. Och som partner på Food Tech hoppas hon få möta andra som jobbar med att hitta lösningar för en mer hållbar matproduktion.

– Jag ser Food Tech som en arena där näringsliv, startups , forskare och andra med intresse av branschen kan mötas, samtala och knyta viktiga kontakter, säger hon.

Vill utveckla framtidens livsmedelssektor

När Food Tech startar den 12 mars på Örebro konserthus kommer Per Strömberg, vd för ICA Gruppen, att stå för inledningstalet. Fokus ligger just på hur ICA vill leda utvecklingen för att utveckla framtidens livsmedelssektor.

Ann-Katrin Tottie kommer bland annat att medverka i en paneldiskussion om besöksnäringens framtid.

– Hela idén med ICA bygger ju på entreprenörskap i och med att alla våra handlare är entreprenörer. Nu vill vi kunna vara med och främja de nya framtida bolagen och lösningarna som växer fram. Vi hoppas också att fler får upp ögonen för att ICA kan vara en samarbetspartner, säger hon.

För Alfred Nobel Science Park, som står bakom Food Tech 2020, är partnerskapet med ICA Gruppen ett viktigt steg.

– Det känns jättekul, bra innovationer behöver ofta kompetens och kapital för att kunna nå sin fulla potential. Genom samverkan med ICA Gruppen får vi en part som verkligen kan göra skillnad på riktigt för våra bolag, säger Annika Grälls, initiativtagare till Food Tech och profilområdesansvarig för Mat och måltid på Alfred Nobel Science Park.

Här kan du läsa mer om och anmäla dig till Food Tech 2020.

Text: Anna Lorentzon
Foto: ICA Gruppen