Food Tech skapar förutsättningar för tillväxt och framtida arbetstillfällen

11 juni, 2019

Alfred Nobel Science Park presenterar stolt att Food Tech och Annika Grälls uppmärksammats som en av de mest lyckade mötesplatserna i Örebro

Avslutande mingelbuffé på Food Tech 2018.

​Food Tech och Annika Grälls premieras för att som mötesplats ha skapat arbetstillfällen och tillväxt, givit uppmärksamhet till lokala och regionala verksamheter, forskning och utveckling samt gett besökarna nya kunskaper och skapat förutsättningar för framtida rekryteringar och sist men inte minst, marknadsfört Örebro.

Diplomutdelning skedde i samband med lunch i Residenset på Örebro Slott tisdag 11 juni. Vid lunchen deltog 2018 års mötesambassadörer, Landshövding Maria Larsson, representanter från Örebro universitet, Örebro universitetssjukhus, Örebro kommun, Region Örebro län och Örebro Convention Bureau. Priset delades ut av landshövding Maria Larsson tillsammans med Örebro Convention Bureaus Pernilla Körberg Törnqvist.

Annika Grälls, profilområdesansvarig för Mat och måltid vid Alfred Nobel Science Park.

– Stort tack för denna uppskattning. Att arrangera en nationell konferens trots att man inte är utbildad, eller ens kunnig inom det området, är som att åka berg- och dalbana. Höga höjder och djupa dalar. Topparna när man får ett ja från de personer som man vill ska medverka. Jag var verkligen skeptisk till att det skulle vara möjligt att få Gunhild Stordalen som huvudtalare. Jag kan knappt beskriva känslan när svaret från henne var – ja, gärna, berättar en stolt och glad Annika Grälls. Att ha Dagens Industri som part har från första stund varit ett strategiskt val för att nå företagsledare och beslutsfattare som kan bidra till att skapa förutsättningar för innovationer och företagande att växa – regionalt, nationellt och internationellt fortsätter Annika.

Redan nu kan konstateras att Food Tech lett till nya och spännande samarbeten. Samarbeten som inneburit innovationsansökningar, men också att små innovativa bolag fått kunder och/eller samarbeten med stora företag. De pitchande bolagen har vittnat om, att efter Food Tech, har det varit lättare att få riskkapital, som i vissa fall även har lett till att man kunnat påbörja en exportsatsning.

Såväl regionen, som landet är duktiga på matområdet och teknik/digitalisering. Två viktiga komponenter för att bli lyckosamma inom Food Tech. Det ger oss stora möjligheter för fortsatta satsningar, både till att innovationer och innovativa bolag får chansen att växa – nationellt och internationellt, men också till en mer hållbar värld, via minskat matsvinn samt en bättre och hälsosammare mat.

För info om Food Tech: Annika Grälls, ​annika@alfrednobelsp.se alt 076-845 75 55

​Om Food Tech.