Autonoma system

inom industri, restaurang och jordbruk etc

Profilmrådet för autonoma system kan idag delas in i följande programområden, inom vilka projekt drivs och nya projekt tas fram: Internlogistik, Gruva, 3D-printing.

De övergripande målen med autonoma system är att utveckla och införa autonoma system/robotik inom olika industrier, utveckla sensorer och robotlösningar för restauranger samt utveckla autonoma lösningar för jordbruk (ex. autonoma plogar). Från näringslivet har vi med oss viktiga aktörer såsom: Atlas Copco, Siemens, SAAB, Appivo, Hitab, div. restauranger, Lithells, Orcla, Delibake, lantbrukare med flera. Från forskningssidan på Örebro universitet satsar man på detta inom AASS och maskinteknik samt från Grythyttan och måltidsekologer.

”Alfred Nobel Science Park AB har fått stöd för att bilda en innovationsgrupp som ska arbeta med en innovationsidé. Ambitionen med projektet är att utveckla en maskin vi valt att kalla ALBiN – Autonom LastBärare i Närke – som är lätt, har moduler för olika åtgärder och kan produceras till ett attraktivt pris för kunden.”

Ytterligare ett omfattande projekt är AI.MEE, som möjliggör för företag att testa och utveckla sina produkter och lösningar inom AI och autonoma system.

>> Läs mer omAI.MEE här.