Kortare startsträcka för nya medarbetare på bryggeri genom AR – nu visas tekniken i Kopparberg

8 november, 2019

Utbildning via augmented reality, AR, kortar upplärningstiden och skapar ökad trygghet för operatörer på Kopparbergs Bryggeri. Onsdag den 27 november mellan 11.30-15.30 välkomnas företag och media till en demonstration i bryggerimiljö.

En operatör på Kopparbergs Bryggeri tittar genom AR-glasögon och ser instruktioner dyka upp i luften. Han står i bryggerimiljö.

Utbildning genom AR testas vid Kopparbergs Bryggeri. Foto: Kopparbergs Bryggeri.

Just nu pågår ett test på Kopparbergs Bryggeri där operatörer som tappar dryck på flaskor och burkar och förpackar dem i kartonger utbildas genom AR, vilket står för augmented reality eller förstärkt verklighet. Genom att använda ett par speciella glasögon och en applikation, utvecklad av It-konsultbolaget Nethouse, kan operatören se maskinen framför sig och samtidigt få virtuella instruktioner och guidning till vilka inställningsmoment som ska genomföras. På så vis får operatören chans att öva på de olika stegen, utan att det är skarpt läge.

Försöket ingår i projektet Augmentor, som är ett samarbete mellan Alfred Nobel Science Park, Kopparbergs Bryggeri AB, IT-konsultbolaget Nethouse och Örebro universitet. Den 27 november kommer tekniken att demonstreras på Kopparbergs Bryggeri, och alla nyfikna är välkomna.

– Vi tror att fler företag inom tillverkningsindustrin skulle kunna ha nytta av den här tjänsten, och tekniken är också högintressant för företag inom bemanningssektorn, säger Anna Töndel, delprojektledare på Alfred Nobel Science Park.

Demonstrationen inleds med lunch och introduktion av Kopparbergs Bryggeri. Nethouse kommer att visa upp plattformen och Amy Loutfi, professor i informationsteknologi vid Örebro universitet, ska berätta om vilka möjligheter det finns att utveckla AR-applikationen med artificiell intelligens. Besökarna kommer också att få se hur det går till när operatörer utbildas via AR i bryggeriet.

Anmäl dig till dagen senast den 20 november här.

Välkomna!

Dag: Onsdag den 27 november
Tid:
11:30-15:30 (dagen inleds med drop in-lunch, programmet startar 12:30)
Plats:
Kopparbergs Bryggeri AB, Klotenvägen 4, Kopparberg (det går ett tåg från Örebro till Kopparberg klockan 9.53 och tillbaka till Örebro klockan 15.58 för den som önskar resa med kollektivtrafik).

Kontaktperson: Anna Töndel, anna@alfrednobelsp.se eller 073-327 26 87.

Här kan du läsa mer om Augmentor.