Amexci håller seminarium om 3D-printing i rymden

12 juni, 2018

Edvin Resebo, vd för karlskogaföretaget Amexci.

Karlskogaföretag inspirerar svensk industri om additiv tillverkning

 

Vad kan Sverige lära av hur NASA arbetar med 3D-printing av komponenter i raketer och raketmotorer? Karlskogaföretaget Amexci AB arrangerar tillsammans med IVA:s projekt Smart industri ett seminarium som ska inspirera svensk industri att satsa på 3D-printing.

Länder som Tyskland, USA och Storbritannien ligger långt framme inom 3D-printing, eller additiv tillverkning, som det kallas inom industrin. För att stärka Sverige inom det här området har svensk industri tagit fram en strategisk forskningsagenda, som ska presenteras på seminariet.

Det är Alfred Nobel Science Parks samarbetspartner Amexci AB som tillsammans med Smart industri, ett projekt inom Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA, står bakom seminariet ”3D-printing i rymden – vad kan Sverige lära av NASA?”. Det äger rum på IVA Konferenscenter i Stockholm tisdag den 26 juni.

Företrädare för NASA kommer att berätta om hur de använder additiv tillverkning av komponenter i raketer och raketmotorer, och om hur de i framtiden ser additiv tillverkning som en möjlighet att tillverka och reparera komponenter på plats under längre rymdfärder.

Christer Fuglesang, astronaut och rymdrådgivare på Saab AB, Vladimir Navrotsky, chefsteknolog på Siemens, Hans Enocson, tidigare ordförande för GE Nordic och Edvin Resebo, vd på Amexci AB, är några av de övriga som medverkar på seminariet.

Här hittar du mer information om seminariet på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens hemsida.