​Gråärtan och Livsakademien på schemat för 50 ambassadörer från lika många nationer

28 maj, 2019

Alfred Nobels Björkborn var en av mötesplatserna för ambassadörerna

Alfred Nobels Björkborn i Karlskoga var en av mötesplatserna för de 50 ambassadörerna.

Inför ambassadörer från 50 olika nationer hade Alfred Nobel Science Park äran att vara en av programpunkterna vid måndagens besök på Alfred Nobels Björkborn i Karlskoga. Annika Grälls, profilområdesansvarig för Mat och måltid berättade om två projekt som fått mycket uppmärksamhet.

– På önskemål från Utrikesdepartementet (UD) berättade jag om gråärtsprojektet, som går ut på att skapa klimatsmart skolmat utifrån gråärta, ett samverkansprojekt mellan RHS, Örebro universitet, Alfred Nobel Science Park, Hällefors kommun och företaget Delmat. Men också om integrationsprojektet Livsakademin i Grythyttan, säger Annika Grälls.

Efter besöket i Björkborns Herrgård var det dags för lunch för diplomaterna. I anslutning till denna hälsade landshövding, och värd för hela besöket, Maria Larsson samtliga välkomna. Därefter pratade kommunstyrelsen ordförande, tillika styrelseledamot i Alfred Nobel Science park, Tony Ring om Karlskoga både ur näringslivsperspektiv och ur ett friluftslivsperspektiv.

Avslutningsvis berättade Katarina Rönnbacka-Nybäck från region Örebro län om vårt län som turistdestination och om alla fantastiska möjligheter att cykla i naturen och allt annat som länet erbjuder – från norr till söder.

Ambassadörerna besöker under sina två dagar i Sverige även AMEXCI i Karlskoga för att få veta mer om additiv tillverkning, Epiroc och Örebro universitet, där kombinationen av robotik och musik presenterades.

För kontakt och mer info om projekten: annika@alfrednobelsp.se alt 076-845 75 55