​Årets Kock-finalist presenterar maten på promotion Event den 4 juni på Örebro universitet

20 maj, 2019

Ärlig och kärleksfull mat ur ett hållbart perspektiv

Anders Johansson, Årets Kock-finalist 2018. www.slyteviken.se

Zinkgruvan re:think´s Promotion Event bjuder inte bara på socialt hållbara företagsidéer. Hållbarhetstänket genomsyrar hela eventet och vi kan med glädje presentera finalisten i Årets Kock 2018, Anders Johannson, som en av matleverantörerna denna dag.

Anders matlagning är enkel. Den går ut på att laga ärlig och kärleksfull mat. Det handlar enligt honom om att bygga relationer, lära känna människorna bakom råvaran, att förstå hur allt hänger ihop, producent, natur och årstid.

– Maten får gärna vara kreativ, överraskande och spännande, men framför allt ska det vara jäkligt gott! Aldrig på bekostnad av djur eller natur, kommenterar Anders.

Att använda de bästa råvarorna för årstiden från små producenter, allra helst här i närheten, är en självklarhet. Anders hävdar att det faktiskt blir ännu godare när vi vet vem som har tagit väl hand om djuren, odlat grönsakerna utan genvägar och fiskat hållbart.

– Så tänker jag, hur tänker du? Avslutar Anders och hoppas att många besöker eventet och tar del av inspirationen, nytänket och alla hållbara idéer samt den goda maten förstås.

Promotion Event är Zinkgruvan re:think´s tredje fas i entreprenörsprogrammet för framtidens sociala och hållbara entreprenörskap. Eventet består av en scendel och en utställardel. På scenen varvas föreläsningar, debatter och samtal med en spännande pitchtävling där sex företag inom hållbart entreprenörskap tävlar om den bästa idén. Samtidigt pågår en miniutställning med entreprenörer som på olika sätt har lyckats med satsningen på hållbarhet, både ur ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv.

– Det känns superkul att kunna presentera Anders Johansson, som en av tre matleverantörer denna dag. Tillsammans med Delmat och Lokal Surdegsbsageri kommer de att reta smaklökarna och stilla hungern hos eventbesökarna, berättar Suzanne Karlsson, projektledare för re:think vid Alfred Nobel Science Park.

För anmälan och information om eventet som drivs av Zinkgruvan Mining, Alfred Nobel Science Park samt Drivhuset.
​www.zinkgruvanrethink.se

Kontakt/info om eventet: Suzanne Karlsson, suzanne@suzzcon.se
Läs mer om Anders Johansson: http://www.slyteviken.se