​Alfred Nobel Science Park med partners visar framtidens 3D-printing på mässa i Jönköping

17 maj, 2018

​Alfred Nobel Science Park visar framtidens 3D-printing på mässa i Jönköping

Christer Bengtsson, AMEXCI, Paul Wooldridge, ANSP och Claes-Göran Hanson, Mentice i Göteborg framför Alfred Nobel Science Parks monter på Elmia 3D.

En delegation från nätverket TTC finns på plats i Jönköping när Elmia 3D-mässan arrangeras i veckan.

– Vi visar upp Nordens mest kompletta industriella 3D-center, säger Mikael Melitshenko, affärs- och projektutvecklare för avancerad tillverkning vid Alfred Nobel Science Park.

Elmia 3D är en ny mässa för företag inom tillverkningsindustrin, där framtidens produktionsteknik inom additiv tillverkning, så kallad 3D-printing, visas upp i Jönköping den 15-18 maj. Ett femtontal utställare finns på plats och arrangörerna räknar med tusentals besökare under veckan.

Alfred Nobel Science Park finns representerade med en monter där Tillverkningstekniskt Centrum, TTC, presenteras. TTC är ett nätverk som drivs av Alfred Nobel Science Park och består av företag och organisationer som bland annat SAAB Dynamics, Lasertech, Epiroc, Siemens, Örebro universitet och AMEXCI. Nätverket jobbar bland annat med att utveckla hur additiv tillverkning, så kallad 3D-printing, används inom industrin.

– I vår monter visar vi den bredd och kompetens som har byggts upp i nätverket. Tillsammans kan vi ta en produkt ifrån idé till 3D-printad och 3D-röntgad produkt och vidare mot serietillverkning, berättar Mikael Melitshenko.

TTC hoppas väcka intresse hos framtida kunder och andra i branschen och målet är att knyta så många kontakter som möjligt för att utveckla nätverket.

Text: Anna Lorentzon

Foto: Mikael Melitshenko

Kontakt: Mikael Melitshenko, affärsutvecklare och projektledare på Alfred Nobel Science Park: mikael@alfrednobelsp.se eller 070-795 78 84